Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

KAEM Sp. z o.o. Sp. K. i marka Gröne dziękuję za odwiedzenie naszej strony internetowej i zainteresowanie naszą ofertą oraz produktami.

Szanujemy Państwa prywatność

Ochrona prywatności i Państwa danych osobowych stanowi dla nas ważne zagadnienie. Dane osobowe pobrane w trakcie Państwa wizyty na naszej stronie osobowej są przez nas traktowane jako poufne, przetwarzamy je zgodnie z przepisami prawa. Ochrona danych osobowych i bezpieczeństwo informacji stanowią istotny składnik polityk zarządczych wewnątrz naszej firmy.

Pobieranie i przetwarzanie danych osobowych 

W trakcie Państwa odwiedzin na naszej stronie internetowej pobierane są następujące informacje: adres IP, adres strony z której zostaliście Państwo przekierowani na strony naszego serwisu, stron internetowych wywołanych z naszego serwisu, pobieranych plików, odtwarzanych plików, ścieżki wybieranych przez Państwa hiperłączy w obrębie serwisu, wyszukiwanych słów lub fraz (przeszukiwanie strony), czasu trwania odwiedzin, wykorzystywanej do znalezienia naszej strony wyszukiwarki oraz przeglądarki internetowej z której Państwo korzystacie, daty oraz godziny wywołania, wielkości transferu oraz komunikat o powodzeniu wywołania (web-log), a także innych tego typu informacji potrzebnych do analizowania ruchu w obrębie strony internetowej. Jeśli do odwiedzin na stronie zachęciła Państwa reklama internetowa w postaci baneru, filmu reklamowego, reklamy w wyszukiwarce itp. odnotowujemy informację o banerze, reklamie Adwords itp., które skłoniły Państwa do odwiedzenia strony internetowej marki Gröne.

Wszystkie zdobyte w ten sposób informacje wykorzystujemy tylko i wyłącznie w celu optymalizacji pracy i wyglądu naszego serwisu internetowego.

Wykorzystanie plików cookie

Pliki te służą głównie do identyfikacji użytkownika na stronie. Z plików cookie korzystają też różne skrypty, które zbierają na tej stronie informacje statystyczne, dzięki czemu jej administratorzy wiedzą jakie treści najczęściej są oglądane, a tym samym mogą lepiej dopasować zawartość i układ strony do Państwa oczekiwań.

Jeżeli nie chcecie Państwo aby ta strona zapisywała pliki cookies na Waszym komputerze to możecie w przeglądarce wyłączyć możliwość ich zapisywania. Może się to jednak wiązać z nieprawidłowym działaniem części lub całości systemu po zastosowaniu tej opcji. Aby wyłączyć możliwość zapisu plików cookies należy wykonać następujące czynności w poszczególnych, dostępnych na rynku przeglądarkach:

  1. Mozilla Firefox: W menu "Narzędzia" proszę wybrać "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność"  (przeglądarka daje Państwu możliwość opcji całkowitego wyłączenia śledzenia lub usunięcia pojedynczych ciasteczek istotnych dla poszczególnych witryn).
  2. Microsoft Internet Explorer: W menu "Narzędzia" proszę wybrać "Opcje internetowe", a w ramach nich zakładkę "Prywatność" (specjalnym suwakiem możecie Państwo wyregulować ogólny poziom prywatności natomiast przy użyciu opcji "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych).
  3. Google Chrome: W prawym górnym rogu okna przeglądarki znajduje się przycisk menu z charakterystycznymi trzema poziomymi kreseczkami równoległymi do siebie. Pod tym przyciskiem znajdziecie Państwo "Narzędzia".  Po kliknięciu w tę opcję możecie Państwo użyć opcji "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookies, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.
  4. Opera: Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórzcie Państwo menu przeglądarki , skorzystajcie z opcji "Ustawienia", następnie "Wyczyść historię przeglądania..." (oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookies, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn).
  5. Apple Safari: W menu "Safari" proszę wybrać opcję "Preferencje", a następnie zakładkę "Prywatność" (na tej zakładce odnajdziecie Państwo liczne dane umożliwiające zarządzanie plikami cookies).
  6. W telefonach komórkowych, smartfonach, tabletach i innych urządzeniach mobilnych
    Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji urządzenia oraz w dokumentacji dostępnej na stronie internetowej producenta Państwa urządzenia mobilnego.

Newsletter

Za pośrednictwem naszej witryny internetowej macie Państwo możliwość wyrażenia zgody na otrzymywanie newslettera Gröne. Jeżeli zamówili Państwo subskrypcję newslettera, będziecie otrzymywali od nas ciekawe wiadomości z dziedziny techniki, aktualizacje oferty, a także informacje o nowościach i promocjach. Subskrypcja odbywa się za pomocą systemu podwójnego potwierdzenia aby do minimum ograniczyć możliwość otrzymywania od nas niechcianych przez Państwa wiadomości.

W dowolnym momencie możecie Państwo zrezygnować z subskrypcji. Możecie to zrobić pisemnie wysyłając list na adres KAEM Sp. z o.o. Sp. K. ul. Rzemieślnicza 14, Baranowo, 62-081 Przeźmierowo, e-mailem na grone@kaem.pl lub klikając link rezygnacji znajdujący się na końcu każdej wiadomości e-mail wysyłanej przez system mailingowy właściwy dla newslettera Gröne.

Do wysyłki naszego newslettera wykorzystujemy system FreshMail, oferowany przez FreshMail Sp. z o.o. Al. 29 Listopada 155 c31-406 Kraków. FreshMail udostępnia instrumenty, które umożliwiają analizę efektywności wysyłki newslettera i korzysta w tym celu m.in. z Google Analytics. Są to analizy grupowe i nie wykorzystujemy ich do indywidualnej oceny adresatów newslettera. Informacje na temat polityk związanych z ochroną danych osobowych i prywatności które oferuje FreshMail znajdziecie Państwo tutaj:
https://freshmail.pl/?s=bezpiecze%C5%84stwo+danych&t=posts.

Google Analytics

Do analizy statystyk odnoszących się do ruchu na naszej stronie internetowej wykorzystujemy aplikację Google Analytics dostarczoną przez:

Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google zapewnia, że adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę na potrzeby Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi osobowymi. Google Analytics stosuje pliki cookies (informacja o ich wykorzystaniu znajduje się powyżej). Możecie Państwo zapobiec dalszemu przetwarzaniu gromadzonych w ten sposób danych wykorzystując darmowe narzędzie Google, które znajduję się pod tym adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Szczegółowe informacje na temat bezpieczeństwa i ochrony danych gromadzonych przez Google-Analytics możecie Państwo znaleźć pod tym adresem: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl

Korzystanie ze strony w trybie incognito lub wykorzystanie pseudonimu

System pomocy przeglądarki internetowej zawiera informacje na temat uniemożliwienia lub utrudnienia osobom trzecim śledzenia działań w sieci web. Aby przełączyć przeglądarkę w tryb incognito wystarczy skorzystać ze skrótu klawiaturowego ctrl + shift + n (Google Chrome, Opera) lub ctrl + shift + p (MS Edge, Mozilla Firefox) w systemie MS Windows oraz shift + cmd + p (Mozilla Firefox) lub ctrl + cmd + n (Google Chrome, Opera) dla systemu Mac OS X. W przypadku przeglądarki Safari na Mac OS X należy wybrać opcję „Safari” a następnie opcję „przeglądanie prywatne”. Więcej szczegółowych informacji znajdziecie Państwo w systemie pomocy danej przeglądarki internetowej.

W umieszczonych na naszej stronie polach formularzy internetowych możecie Państwo wpisać dane osobowe różne od rzeczywistych ("nick name"). Wprowadzenie danych innych osób bez uprzedniego uzyskania stosownej zgody tych osób stanowi naruszenie przepisów o ochronie danych. Należy także pamiętać, że podanie „nick name” w obrębie niektórych formularzy może skutkować nieprawidłowym poziomem oferowanych przez nas usług lub wręcz uniemożliwiać skorzystanie z nich.

Wykorzystywanie elementów mediów społecznościowych 

Państwa dane osobowe mogą być także wykorzystywane w  celu informowania o naszych produktach. W obrębie witryny marki Gröne wykorzystywana jest platforma filmów video YouTube należąca do YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 Stany Zjednoczone. YouTube to platforma umożliwiająca odtwarzanie plików audio i video.

Po wywołaniu danej strony naszego serwisu internetowego zintegrowany odtwarzacz wideo dostarczony przez YouTube znajdujący się w tym miejscu łączy się z platformą YouTube w celu zapewnienia możliwości technicznych niezbędnych do przesłania danego strumienia danych video lub audio. Po nawiązaniu połączenia z platformą dane przekazywane są do YouTube.

Informacje na temat zakresu i celu gromadzenia danych, dalszego ich przetwarzania oraz wykorzystywania przez YouTube, a także na temat Państwa praw oraz ustawień, którą mogą Państwo konfigurować w celu ochrony prywatności znajdują się w zakładkach Prywatność i Bezpieczeństwo na stronie YouTube dostępnych pod tym adresem:

Odnośniki do serwisów i stron osób trzecich

Drodzy Państwo prosimy aby pamiętali Państwo, że w ramach strony internetowej marki Gröne mogą znajdować się odnośniki do stron i serwisów internetowych osób trzecich nie obsługiwanych przez naszą firmę i nie zobowiązanych naszą polityką prywatności. Po wybraniu takiego odnośnika Gröne i KAEM Sp. z o.o. Sp. K nie mogą w sposób skuteczny odpowiadać za ochronę Państwa danych osobowych oraz Waszej prywatności, ponieważ postępowanie osób trzecich pozostaje z oczywistych względów poza naszą kontrolą.

Korzystanie z danych osobowych oraz cele takich działań 

KAEM Sp. z o.o. Sp. K. lub dostawcy usług zatrudnieni przez KAEM Sp. z o.o. Sp. K. wykorzystują Państwa dane osobowe w celach technicznego administrowania stronami internetowymi, zarządzania danymi dotyczącymi klientów, jak również w celu przetwarzania zapytań składanych przez Państwa do naszej firmy - każdorazowo w wymaganym zakresie lub zgodnie z opisem zastosowania dostępnym na naszej stronie internetowej. Nasi pracownicy oraz dostawcy usług zatrudniani przez firmę KAEM Sp. z o.o. Sp. K. zobowiązani są do zachowania poufności danych oraz przestrzegania przepisów ustawy o ochronie danych osobowych.

Bezpieczeństwo

KAEM Sp. z o.o. Sp. K. stosuje zabezpieczenia chroniące pozostające w naszej dyspozycji dane osobowe przed utratą, zniszczeniem, dostępem osób nieuprawnionych lub nieuprawnionym udostępnieniem oraz manipulacją nimi. W szczególności w ramach strony internetowej marki Gröne stosujemy szyfrowane połączenie SSL oraz dokładamy wszelkich starań aby system zarządzania treścią strony był odporny na ataki hakerskie. Zabezpieczenia, które stosujemy podlegają ciągłym ulepszeniom zgodnym z dostępnymi technologiami.

Wycofanie zgody

Zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych można wycofać. Dane osobowe są wówczas usuwane. Nie dotyczy to danych służących do celów rozliczeniowo-księgowych.

Podmiot odpowiedzialny

Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie Państwa danych osobowych zebranych jest KAEM Sp. z o.o. Sp. K z siedzibą w Baranowie przy ul. Rzemieślniczej 14, 61-082 Przeźmierowo.

Aby uzyskać więcej informacji albo przekazać swoje sugestie lub skargi dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych, należy skontaktować się z naszym Pełnomocnikiem ds. Ochrony Danych Osobowych

Poznaj GRÖNE

Ponad 300 miejsc dystrybucji

Znajdź dystrybutora